gal_space
Kanye West loft
New York 2007

This 200m² apartment, located in Manhattan, has been converted into a serene and generous space.

 

The day and night areas follow one another in a continuous, unrestricted flow of space.  The living area is linked to the master bedroom and the bathroom: there are no divisions.

 

Two monolithic stone islands are exclusive features in the sculptural design: the first functions as a kitchen/bar unit, the second as a basin and bathtub unit.

 

The rigorous geometry, combined with the free flow of space and natural materials - the two main materials are French limestone and pear wood - convey a feeling of solemnity that is elegant rather than intimidating.

 

The architecture, interior design, lighting, one-off furniture designs and fixtures are all by Claudio Silvestrin Architects.

bwd   --/--  fwd